;

5 szuper beltéri játék

 In Egyéb

A karantén 2 hónapja alatt rájöttem, hogy rengeteg olyan játékunk van, melyek bár szépek, mégsem használjuk őket. Elkezdtem szelektálni, de közben azon gondolkodtam, hogy mik azok a játékok, amik valójában lekötik a gyerekeket azért, hogy a szülők egy picit tudjanak dolgozni. 

Ekkor jöttek szépen sorban az ötletek, melyeket egy csokorba gyűjtöttem, és melyek nem csak a gyerekeknek, de a szülőknek is jó szórakozás lehet.

Íme tehát 5 tipp:

1. ruhafestés: biztos vagyok abban, hogy nálatok is vannak otthon egyszínű pólók, amiket nem szerettek, vagy olyan ruhák, amiket leettek a gyerekek, de még jók. Nos, ezek a pólók tökéletesek. Rengeteg webshopból lehet ma már rendelni textilfestéket vagy éppen meg lehet oldani vízfestékkel is. A lehetőségek korlátlanok, és az egész család élvezni fogja, hiszen festeni, rajzolni mindenki szeret 🙂

2. közös veteményezés/virágültetés: és ezt bizony lakásban is lehet, és az egész család imádni fogja. A gyerekek alapból szeretnek a földben matatni, pancsolni, sarazni, és ez életkortól független. Nyugodtan próbáljátok ki, még nem késő… sőt, a legjobb, amit mi is megcsináltunk, hogy a reggeli paradicsomokból a magot kiszedtük, elővettünk egy fedős műanyag dobozt, az aljára raktunk vattapamacsokat, rászórtuk a magokat, pici vizet öntöttünk rá, és kiraktuk a legnaposabb ablakba. A 3. napra már elkezdtek csírázni a pici magok. Minden gyerekem imádja nézni őket, és mindegyik kitalálta, hogy milyen cserépbe fogja rakni a paradicsompalántákat.

3. sátortábor: de jó is volt gyerekként bunkerezni… no, ezt meg tudjuk és mi meg is csináljuk napról napra. Ha nincsen gyárilag vásárolt sátor, akkor töléletes a fotelekből, párnákból épített sátor, bunker, mely szuper napi elfoglaltságra ad lehetőséget, sőt feladatokat is lehet kifejezetten elvégezni a bunkerban, pl. telefon fénye mellett vagy zseblámpával egy-egy fejezetet végigolvasni vagy éppen egy-egy oldalt kiszínezni.

4. legóvár építő verseny: szrintünk legója mindenkinek van otthon, akinek gyereke van :), a legjobb játékok egyike mindig az, amikor egy konkrét feladatban hirdetek versenyt, és azzal nagyon sokáig – valóban nagyon sokáig – el tudnak lenni 🙂

​​​​​​​

5. sorversenyek: szerintem nem kell részleteznem, hogy a gyerekeknek mekkora igényük van a szaladgálásra… kifogyhatatlan energiabombák, mini Duracell-nyuszik… és hát valamilyen versenyt minden nap kitalálok. Sokszor akadályversenyt építek a székekből, párnákból, máskor elővesszük a minden korosztály számára tökéletes játékot, a Bobocart, és azzal versenyzünk.

Ha még nincsen Bobocarotok, nézz szét webshopunkban a gombra kattintva!

 

Recent Posts
0

Gépelje be a szöveget majd nyomjon Entert